Luksuzna teretana u sklopu Specijalne bolnice dr. Solaković košta 1054 KM mjesečno i prima samo osobe ”dostojne” članstva koje žele da vode zdrav život

Luksuzna teretana koja se nalazi u sklopu Specijalne bolnice dr. Solaković u Sarajevu ima rigorozan sistem prijave novih korisnika, ali i sadržajan studio sa planom ishrane, posebnim programom vježbi i vrhunskim medicinskim osobljem koje vodi i nadgleda treninge i teretanu koju korisnik sam koristi u periodu predviđenom za trening.              Prije treninga korisnik treba uraditi dijagnostičke pretrage, u šta spada laboratorija, ultrazvučna i druga neinvazivna dijagnostika. Mi želimo da imamo uvid u pravo medicinsko stanje Vas koji koristite našu teretanu. Nakon pregleda našeg stručnog medicinskog tima na čelu sa profesorom Solakovićem, koji je po profesiji opći i kardiovaskularni hirurg, slijedi konsultacija o režimu ishrane kojeg se trebate Vi pridržavati, te se priprema plan i program samog vježbanja.                                          Cilj nam je da stvorimo Vaš kvalitetan život, te samim tim želimo pratiti sve, od ishrane do Vašeg načina života. U našoj teretani dobrodošlicu imaju osobe kojima će zdrav život i treninzi biti sastavni dio života, a nakon šest mjeseci praćenja aktivnosti naših korisnika, uraditi će se kontrolni pregled sa svim dijagnostičim pretragama, da bi smo vidjeli u kojem pravcu ide Vaša terapija.

Mnoge osobe teško pronalaze mjesto za vježbanje, te ne žele ići u teretane zbog prevelike gužve, a naša bolnica sa medicinskim timom osigurava mjesto u kojem će biti ugodno i u kojem će za vrijeme treninga samo oni boraviti. Također će biti sigurni i u slučaju zastoja srca koji se često dešava prilikom treniranja, sa smrtnim ishodom.                                                                                                                                                      U tom slučaju ćemo brzo i adekvatno reagovati za što smo obučeni. Ugodnost uključuje mnogo toga kao što su privatnost koju ne mogu imati u drugim teretanama, treninzi na brojnim spravama. Pored toga u našoj teretani nalaze se televizori, kupatila, razni napitci i ishrana.

I ne zaboravimo jednu stvar:

ŽIVOT JE TAKO DIVAN POKLON !!